Schrap alcohol, drink water!

4 Min Read

In februari blijven vele pintjes een maand lang onaangeroerd in de koelkast staan. 80 000 Belgen zweren tijdens Tournée Minérale alcohol een maand af. Ook veel bedrijven doen mee en zetten zo hun personeel aan om voldoende water te drinken. Wij vragen ons daarom af wat dit met je lichaam doet?

1° Lever

Het effect van enkel water drinken voel je al na enkele dagen. Zelfs al drink je slechts één glaasje per week. Je hebt meer energie, meer concentratie en je houdt inspanningen langer vol. Het afbreken van alcohol is voor de lever bijzonder arbeidsintensief. Een maand alcoholpauze geeft je lever tijd om te herstellen. Win-win situatie, want je werk zal veel efficiënter gaan!

2° Hersenen

Nog een lichaamsdeel dat liever water ziet dan alcohol: je hersenen. Een slaapmutsje voor je het bed inkruipt, laat je makkelijker inslapen. Maar je rust wordt minder diep en je slaap minder lang. Probeer eens een warme thee met citroen voor het slapengaan. Je wordt ’s ochtends eens zo fit wakker om een goede werkdag te starten!

3° Huid

Een maand zonder alcohol en voldoende water drinken doet je huid weer stralen. Alcohol droogt immers uit. En dat heeft gevolgen voor het grootste orgaan, je huid. Die krijgt een doffe kleur en je krijgt sneller rimpels. Je hebt er dus alle baat bij om voor je nachtritueel en bij je ochtendritueel eerst een glas water te drinken.

4° Buik & billen

Alcohol heeft op zich geen enkele voedingswaarde, maar het bevordert wel de eetlust. Bovendien bevatten de meeste drankjes suiker. Een maand stoppen met alcohol zorgt bij de meeste deelnemers aan Tournée Minérale voor gewichtsverlies. Mooi meegenomen niet waar?

5° Rijker, gezonder, en… meer tijd

Als je na Tournée Minérale ook in de maanden daarna je alcoholinname weet te beperken, heeft dat positieve gevolgen voor je gezondheid. Zo wordt de kans op kanker en levercirrose kleiner. Alcohol is niet goedkoop. Een gematigd drinker spaart al gemakkelijk 500 euro per jaar uit. Met die centjes kan je misschien iets leuk doen in je vrijgekomen tijd. Wat denk je van een teambuilding naar de zon? Vergeet dan zeker niet voldoende water te drinken!

Privacy Preference Center