Safer internet Day met SipWell

3 Min Read

Het is vandaag 5 februari, of Safer Internet Day. Met deze dag wordt wereldwijd meer aandacht gevraagd voor veilig internetverkeer. Bij SipWell zorgen we dagelijks dat onze klanten een veilige watertoegang hebben, waarom ons dan ook niet eens focussen op een veilige internettoegang? Tot nu toe hebben we nog geen last gehad van cybercriminelen die vanuit onze naam verdachte mails sturen. Hout vasthouden, dus. Hoe zou je valse e-mails kunnen herkennen als we wél eens last hebben van phishing?

Hiermee valt een cybercrimineel door de mand

Het is eerst en vooral belangrijk om de inhoud eens grondig te bekijken. Is de vraag wat raar gesteld of misschien niet van toepassing op jou? Dan moeten je voelsprieten extra alert staan. Inspecteer alvast het mailadres op taalfouten of andere afwijkingen. Zitten er veel taalfouten in de mail of hoor je gebrekkig Nederlands aan de telefoon? Dan is het ook opletten geblazen.

Enkele zaken die SipWell je nooit zou vragen

Het kan zeker zijn dat je van SipWell een telefoon of mail krijgt. En ja we kunnen naar je naam en andere contactgegevens vragen. Die hebben we namelijk nodig voor je klantdossier. Toch zijn er enkele zaken die we nooit zouden vragen. Een paswoord of pincode? De gegevens van je credit card? Dat blijft steeds jouw geheim. Geef ze daarom nooit door aan derden. Ook niet als het ‘dringend’ is.

Wat als het toch om phishing gaat?

Heb je toch je twijfels bij de echtheid van onze communicatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via: customercare@sipwell.com of 052 890 890. We zoeken zo snel mogelijk uit wat er gaande is. Heb je je gegevens toch doorgegeven? Verander je wachtwoorden en bel Cardstop (www.cardstop.be of 070 344 344).

Zo! Een gewaarschuwd man is er twee waard! En bij deze wensen we jou nog een veilige surfervaring binnen SipWell

Bron: https://www.safeonweb.be/nl/leer-valse-mails-herkennen

Centre de préférences de confidentialité